istockphoto 653859322 612x612 1 seotoptoolz.com

Η επιδημία COVID-19 άλλαξε πολύ τη συμπεριφορά αγορών μας. Κάτω από τα lockdowns και τις πολιτικές κοινωνικού διαχωρισμού, οι άνθρωποι στριμώχνονταν στις διαδικτυακές αγορές σε ανήκουστους μέχρι τώρα αριθμούς. Αυτή η έκρηξη του ηλεκτρονικού εμπορίου άλλαξε τη σκηνή του λιανικού εμπορίου και επιτάχυνε τις ήδη εμφανιζόμενες τάσεις. Καθώς φτάνουμε στην εποχή μετά την πανδημία, είναι προφανές ότι η έκρηξη του ηλεκτρονικού εμπορίου ήρθε για να μείνει. Αλλά ο αγωνιστικός χώρος έχει αλλάξει. Οι εταιρείες πρέπει να τροποποιήσουν τα σχέδιά τους για να επιτύχουν σε αυτό το νέο κανονικό.

Γνωρίζοντας τον Πελάτη που αλλάζει

istockphoto 1177090608 612x612 1 seotoptoolz.com

Εκτός από τον επαναπροσδιορισμό της συμπεριφοράς των καταναλωτών, η επιδημία ενίσχυσε τις διαδικτυακές αγορές. Οι σημερινοί πελάτες είναι πιο εξελιγμένοι τεχνολογικά και χρειάζονται μια άψογη πολυκαναλική εμπειρία που συνδυάζει φυσικά και διαδικτυακά σημεία επαφής. Η ευκολία, οι γρήγοροι χρόνοι παράδοσης και οι προσαρμοσμένες συστάσεις κατατάσσονται στην υψηλότερη θέση μεταξύ τους. Επιπλέον, έχοντας μεγαλύτερη συνείδηση ​​της κοινωνικής ευθύνης, αναζητούν προϊόντα που ταιριάζουν στα ιδανικά τους και δίνουν προτεραιότητα στη βιωσιμότητα.

Προετοιμασία του ηλεκτρονικού σας καταστήματος για επιτυχία

Οι πρώτες εντυπώσεις μετρούν και βοηθούν στη βελτίωση της εμπειρίας χρήστη. Βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας φορτώνει γρήγορα, έχει προσεγμένο στυλ και απλή πλοήγηση. Η οικοδόμηση εμπιστοσύνης και η αύξηση των μετατροπών εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από εξαιρετικές φωτογραφίες προϊόντων, λεπτομερείς περιγραφές και αξιολογήσεις πελατών.

2. Δώστε προτεραιότητα στο Mobile Optimization. Η κατοχή ενός ιστότοπου που να ανταποκρίνεται σε κινητά δεν είναι πλέον προαιρετική, δεδομένης της ανάπτυξης του εμπορίου για κινητά. Από tablet και smartphone μέχρι φορητούς υπολογιστές και επιτραπέζιους υπολογιστές, κάντε τον ιστότοπό σας άψογο για οποιαδήποτε συσκευή.

3. Χρήση εξατομίκευσης: Το να παραμείνετε μοναδικοί σε μια κορεσμένη αγορά εξαρτάται κυρίως από την εξατομίκευση. Προσαρμόστε την αλληλογραφία μέσω email, τις πρωτοβουλίες μάρκετινγκ και τις προτάσεις προϊόντων χρησιμοποιώντας δεδομένα καταναλωτή. Αυτό χτίζει σχέσεις και δίνει κίνητρα για την επιστροφή της επιχείρησης.

Ανάπτυξη διαφάνειας και αυτοπεποίθησης

istockphoto 1430300467 612x612 1 seotoptoolz.com

Η οικοδόμηση εμπιστοσύνης με τους διαδικτυακούς καταναλωτές είναι απολύτως ζωτικής σημασίας όταν δεν υπάρχει φυσική επιχείρηση. Σαν αυτό:

Δηλώστε ξεκάθαρα τους κανόνες απορρήτου σας και χρησιμοποιήστε ισχυρά μέτρα ασφαλείας για την προστασία των πληροφοριών των καταναλωτών.

2. Παρέχετε λεπτομερείς περιγραφές προϊόντων που καλύπτουν διαστάσεις, υλικά, χαρακτηριστικά και οδηγίες φροντίδας. Προβλέψτε νωρίς τυχόν πιθανά ερωτήματα ή προβλήματα.

Κάντε τις επιστροφές και τις ανταλλαγές απλές για τους καταναλωτές, ώστε να μπορούν να αντικαταστήσουν γρήγορα αντικείμενα. Παρέχετε σαφείς οδηγίες και μια προσέγγιση χωρίς προβλήματα για να εμπνεύσετε εμπιστοσύνη και να υποστηρίξετε τις επόμενες αγορές.

Υιοθέτηση Τεχνικών Πανκαναλικών

Παρόλο που τα φυσικά καταστήματα εξακολουθούν να έχουν σημασία ακόμα κι αν οι αγορές μέσω Διαδικτύου είναι βασιλιάς. Χρησιμοποιήστε μια στρατηγική όλων των καναλιών για να συνδυάσετε ομαλά την παρουσία σας στο διαδίκτυο και τη φυσική σας παρουσία. Σκεφτείτε λύσεις όπως:

Για μεγαλύτερη ευκολία, αφήστε τους καταναλωτές να αγοράσουν ηλεκτρονικά και να παραλάβουν τα πράγματά τους στο κατάστημα. Παρέχετε στους καταναλωτές την επιλογή να επιστρέφουν ηλεκτρονικές αγορές σε φυσική τοποθεσία. Χρησιμοποιήστε κανάλια μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να επισημάνετε αντικείμενα, να αλληλεπιδράσετε με τους καταναλωτές και να αυξήσετε την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας σας.

Ανάπτυξη της Τέχνης της Ικανοποίησης

Η ικανοποίηση του πελάτη εξαρτάται από την άψογη εκπλήρωση των αναγκών. Τα ακόλουθα εγγυώνται την απρόσκοπτη παράδοση και παραγγελία:

Αναπτύξτε σταθερούς δεσμούς με αξιόπιστους προμηθευτές και διαφοροποιήστε την προμήθεια σας για να ελαχιστοποιήσετε τέτοιες διακοπές. Η τυπική αποστολή, η ταχεία παράδοση και η τοπική παραλαβή ή παράδοση είναι μερικές μόνο από τις πολλές επιλογές παράδοσης που πρέπει να δώσετε στους καταναλωτές.

Η διατήρηση συνεπούς επικοινωνίας σχετικά με την επιβεβαίωση αγοράς, τις ενημερώσεις αποστολής και τους αναμενόμενους χρόνους παράδοσης μπορεί να σας βοηθήσει να ενημερώσετε αποτελεσματικά τους καταναλωτές σε όλη τη διαδικασία εκπλήρωσης.

Δεδομένα και Αναλύσεις: Η Δύναμη τους

Οι αποτελεσματικές εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου ζουν με δεδομένα. Παρακολουθήστε τη συμπεριφορά των καταναλωτών, εντοπίστε μοτίβα και μεγιστοποιήστε τις πρωτοβουλίες μάρκετινγκ χρησιμοποιώντας δυνατότητες που βρίσκονται στα αναλυτικά στοιχεία ιστοτόπων.

Για να προσαρμόσετε τις καμπάνιες μάρκετινγκ και τις προτάσεις προϊόντων, εξετάστε τα δεδομένα καταναλωτών, συμπεριλαμβανομένων των δημογραφικών στοιχείων, του ιστορικού αγορών και της συμπεριφοράς περιήγησης.

Παρακολούθηση βασικών δεικτών απόδοσης (KPI): Παρακολουθήστε σημαντικούς δείκτες, όπως η μέση αξία παραγγελίας, τα ποσοστά εγκατάλειψης και τα ποσοστά μετατροπών, για να αξιολογήσετε τις πρωτοβουλίες μάρκετινγκ και να εντοπίσετε τομείς που απαιτούν δουλειά.

Χρησιμοποιήστε A/B. Η δοκιμή πολλών σχεδίων ιστοτόπων, περιγραφών προϊόντων και καμπανιών μάρκετινγκ θα σας βοηθήσει να βρείτε ποιες είναι πιο ελκυστικές για την αγορά-στόχο σας.

Το μέλλον του ηλεκτρονικού εμπορίου: Αποδοχή της δημιουργικότητας

Η σκηνή του ηλεκτρονικού εμπορίου αλλάζει τακτικά. Δείτε πώς να μείνετε μπροστά από την καμπύλη:

Διερευνήστε τεχνολογίες αιχμής, συμπεριλαμβανομένων της επαυξημένης πραγματικότητας (AR) και της τεχνητής νοημοσύνης (AI) που ενδέχεται να εξατομικεύσουν την εμπειρία αγορών και να αυξήσουν την αλληλεπίδραση με τους πελάτες.

Αποδοχή βιώσιμων μεθόδων: Οι πελάτες είναι όλο και πιο ευαίσθητοι στο περιβάλλον. Για να προσελκύσετε ένα ανερχόμενο τμήμα της αγοράς, χρησιμοποιήστε βιώσιμες τεχνικές συσκευασίας και αγοράστε αγαθά από φιλικές προς το περιβάλλον εταιρείες.

Ενθαρρύνετε μια καινοτόμο κουλτούρα στο εσωτερικό της εταιρείας σας, ώστε να μπορεί να είναι αρκετά ευέλικτη ώστε να ανταποκρίνεται στις εξελισσόμενες τάσεις των καταναλωτών και στις ανάγκες της αγοράς. Η κατανόηση της μεταβαλλόμενης σκηνής του ηλεκτρονικού εμπορίου και η εφαρμογή πέντε βασικών ιδεών μπορεί να βοηθήσει τις εταιρείες όχι μόνο να επιβιώσουν αλλά και να ανθίσουν στο μεταπανδημικό περιβάλλον.

By Tahir

I am Tahir Founder of seotoptoolz.com . I love to Provide Best content to my Online Audience.